sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kuinka sitruunaa käytetään parsinnassa?

Oletko koskaan parsinut villasukkia? Minä en aiemmin ollut ja halusin korjata asian. Kuten aina uusien asioiden opettelussa tämäkin toimenpide aloitettiin youtuben opetusvideoiden katselulla. Parsimisen avuksi suositeltiin parsinsientä tai hehkulamppua. Apuväline työnnetään nurin käännetyn sukan sisälle, jolloin reikäkohtaa on helpompi käsitellä. En omista puista tattia enkä viitsinyt irroittaa lamppuakaan valaisimesta, koska pimeässä on kurja parsia. Mietin mitä keittiöstä löytyisi ja olin jo vähällä ryhtyä hommaan raa'alla kananmunalla kunnes muistin sen käyttämättä jääneen, kovaksi kuivahtaneen sitruunan. Täydellistä! Vanhojen, rakkaiden, itsetehtyjen sukkien hoivaaminen on nautinnollista itsessäänkin, mutta nyt parsiessa ilmaan leijaili ihana sitruunan tuoksu. Kannattaa kokeilla!

Ohuesta sukkalangasta kutomani Pharaphernalia -sukat olivat aikoinaan myös ensimmäinen kosketus palmikkoneulontaan. Ravelrylinkki tässä. Minulla oli vielä kyseistä lankaakin tallessa, joten parsinkohdassa ei ainakaan huomaa värieroa. (Kuva vuodelta 2009.)


5 kommenttia:

 1. Hei, nytpä löysin uuden kivan blogin ! Vastauksena kysymykseesi, olen parsinut joskus kauan sitten mutta nykyisin neulon niin paljon sukkia etteivät peijjoonit ehdi kulua puhki saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, huippua että löysit tänne! :)

   Poista
 2. En ole tainnut yhtään sukkaa joutua parsimaan, mutta jos joudun, muistan varmasti sitruunan! Sinulle on haaste blogissani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siitä! Haasteeseen vastattu! :)

   Poista
  2. Parsiminen on kivaa touhua,siinä on hupi ja hyöty ja jos ei omista parsima-sientä voi käyttää kahvikuppia tai mukia tai jotaki purkin kantta,ja homma toimii <3 :)

   Poista