sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Merinovillaleggarit surauttaenLoppuvuodesta löysin merinovillakangasta ihanalla kuvioinnilla Käpysen verkkokaupasta. Kangas on kaiken kukkuraksi suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Merinolampaan villaa lukuunottamatta siis täysin suomalaista kangasta. Tilauksen yhteydessä yritin tiedustella myös merinovillan alkuperää, mutta siihen en vielä ole saanut vastausta.

Legginssikavaat tein omilla mitoillani Mallikelpoisen blogin ohjeiden mukaan. Käytin negatiivisena väljyytenä noin 10%, mutta sain vielä senkin jälkeen kaventaa lahkeita noin sentillä. En tajunnut huomioida, että kankaan venyessä sivusuunnassa se samalla kutistuu pituussuunnassa. Eli lattialla mitatessa täydellisen pituiset lahkeet jäivät puettuna liian lyhyiksi. Onneksi kangasta riitti, niin että sain pienet jatkopalat lahkeensuuhun. Tätä kaavaa tulen varmaan käyttämään toistekin!

Legginssien ompelu oli tosi helppoa ja nopeaa. Ihan oikeasti. Kaavojen piirtoon minulla meni tunti ja ompeluun kaksi. Jos olisin osannut heti langoittaa saumurini oikein ja säätää ompeleet kohdilleen, niin aikaa olisi kulunut puolet vähemmän.

Antaa pakkasten paukkua, näissä kalsareissa ei tule kylmä!

3 kommenttia:

 1. Ompas tosi kivan näköiset! En kyllä ole yhtään legginssi-ihminen, mutta olen salaa katsellut näitä:
  https://www.weecos.com/fi/item/kuviolliset-legginssit
  Merinovillahan ei pistele?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh! Todella upeet! Sen minkä huomasin näissä omissani oli, että polvipussit tulee herkästi kun seassa ei ole mitään synteettistä kuitua. Mutta ei kutita eikä pistele!

   Poista