torstai 1. tammikuuta 2015

Kun farkkujen paikkaus karkaa käsistä...


Omistan kahdet farkut. Yhdet asialliset ja toiset vähän rennommat. Ne rennommat pökät ottivat ja kuluivat haaroista puhki. Päätin korjata ne.

Koska minussa asuu pieni hamstraaja, niin muistelin, että olen laittanut farkkushortsituunauksistani ylijääneitä lahkeita jemmaan tulevaisuuden askarteluja varten. Niistä saisi hyvän paikan. Yllättäen jemmassa olikin enemmän farkkuja mitä olin muistanut. Löysin jopa kolmet edelleen korjattavissa olevat, katseita kestävät farmarit. Kaikissa oli haarat puhki.

Pääsin siis harjoittelemaan farkkujen korjausompelua perinpohjaisesti. Nopeahkon googlettamisen jälkeen opin, että farkkukankaan käyttäminen tukikankaana johtaa paksuun ja jäykkään lopputulokseen. Päädyin nurjalle puolelle silitettävään tukikankaaseen. Parsiminen tapahtui polkemalla ompelukoneella suoraa tikkiä edestakaisin loimen suuntaisesti kunnes koko alue oli peittynyt. Langan ollessa mahdollisimman lähellä farkkujen väriä parsimasta tuli lähes huomaamaton.


Korjausvuorossa viimeisenä oli lempparini vuosien takaa. Levikset eivät ole olleet pinnalla enää aikoihin, mutta niissä on sitäkin enemmän tunnearvoa. Levi's 603:t olivat haarojen lisäksi haalistuneet rumasti polvien kohdalta. Polvipaikkaa ei ihan tosta noin vain tehdä huomaamattomaksi, joten laitoin reilusti näkyville. Muut paikat tulivat koristeeksi. Farkkuihin kulutetaan jo valmistusvaiheessa tarkoituksella reikiä, joten ei kai ehjien kohtien paikkaaminen sen hullumpaa voi olla? Leikkelin paikat niistä jemmastani löytyvistä korjauskelvottomista pareista. Kiinnitin ne kaksipuolisella liimakankaalla. Ompelen vielä reunat kiinni käsin, jotteivat ala repsottamaan heti ensimmäisen pesun jälkeen.


Yksi huono puoli tässä koko touhussa oli. Minulla on nyt kaapissani viidet käyttökelpoiset farkut, mikä on aivan liikaa. Tosin nämä uudet lappulevikset saa minut aika tosi hyvälle tuulelle.

1 kommentti:

  1. Hyvä vinkki tuo suora ommel, tuli kyllä hyvin näkymätön lopputulos. Itse olen siksakilla paikannut, ja se jää aina niin näkyviin... Pitäisköhän vilkaista vielä vanhat farkut läpi ennen kuin antaa ne kiertoon, jos niitä voisi vielä jotenkin paikata :)

    VastaaPoista