keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kannattaa katsoa!

SWEATSHOP. Deadly fashion on reality sarja, jossa kolme norjalaista muotibloggaria lähtivät Kambodzaan. Siellä he pääsivät tutustumaan ompelijoiden karuihin olosuhteisiin paikan päällä. Sarja oli tosi koskettava ja hienosti toteutettu, suosittelen katsomaan!


Toinen mielenkiinoinen ohjelmasaraja liittyen vaatteisiin niiden kuluttamiseen on ruotsalainen Kvalitet. Sarjan kahdeksassa osassa on kussakin oma teemansa liittyen mm. vaatteiden valmistukseen, huoltamiseen, korjaamiseen ja ekologisuuteen. Lisäksi joka jaksossa esitellään jonkin tekstiilin valmistus raaka-aineesta lopputuotteeksi, mikä oli mielestäni todella mielenkiintoista nähdä. Boonuksena persoonallinen juontajatäti!
2 kommenttia:

  1. Hei vau, toi ruotsalainen sarja sai mut koukkuun jo ekalla jaksolla! Tykkäsin erityisesti pätkästä, jossa oikeasti näki kuinka ekologista ja eettistä pellavan voi parhaimmillaan olla. Pakko katsoa loputkin jaksot. Kiitos vinkistä! :)

    Tuo norjalainen sarja oli aika... no surkeaa tositv:tä. Ihan älytöntä valita mukaan lapsia, joilla ei vielä mitään käsitystä oikeasta työelämästä: ihan länsimaistakin löytyy vaatetehtaita, joissa yksi ja sama ihminen on voinut jopa kauemmin kuin 14 vuotta ommella "yhtä ja samaa saumaa". Sitä se sarjatuotanto ja liukuhihna työ on. Vaikkakin länsimaissa ne työolot vaan on hieman paremmat, niin itse työprosessi ei ole juurikaan poikkeava. - Paljon parempi oli aikoinaan brittiäinen Blood, sweatshops and t-shirts -sarja. Se kannattaa ehdottomasti katsoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Harmi, ettei Blood, Sweat and t-shirts ohjelmaa voi Suomessa katsoa.

    VastaaPoista