sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Projekti: vaatteita hyvällä omatunnolla

Jokin aika sitten luin Rinna Saramäen kirjan "Hyvän mielen vaatekaappi". Havahtuminen vaateteollisuuden lukuisiin epäkohtiin ekokatastrofista työntekijöiden riistämiseen jätti toivottavasti lähtemättömän jäljen omiin kulutustottumuksiin. Kirjan toinen osa, joka opasti kestävämpään, tyylikkäämpään ja laadukkaampaan pukeutumiseen antoi toki toivoa ja inspiraatiota. Saramäen kirja lisäsi tiedonjanoa, joten jatkoin saman aihepiirin parissa ruotsalaisen toimittaja Gunilla Anderin kirjalla "Puuvillan likainen tarina" ja se jos mikä oli masentavaa ja järkyttävää luettavaa. Voin kuitenkin vain suositella kaikkia muodista ja vaatteista kiinnostuneita lukemaan nuo kaksi kirjaa. Niiden seurauksena tosin vaatkaapin sisältö saattaa määrällisesti pienentyä, mutta hankittavien vaatteiden laatu, tyylikkyys, ekologisuus sekä eettisyys todennäköisesti lisääntyy.

Nämä kirjat tekivät tosiaan melkoisen vaikutuksen, sillä aihe on mietityttänyt niin paljon, että näen siitä uniakin! Tästä lähtien kiinnitän paljon enemmän huomioita vaatteen materiaaliin ja alkuperään ja vain tarkkaan harkitut kumppanit saavat kunnian muuttaa minun luokse. Oman täydellisesti keskenään yhteensopivan puvuston kokoaminen on kuitenkin muuttunut samalla aiempaa kiinnostavammaksi. Sellaiseksi harkiten, mutta määrätietoisesti lähestyttäväksi projektiksi.

Mutta nyt alankin korjaamaan villakangastakkini ratkennutta saumaa ja irronnutta nappia. Leppoisaa viikonloppua kaikille!

P.S. Rinna Saramäki kirjoittaa mielenkiintoista Pitsikirja -blogia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti